Concerthal
 
De voormalige kalverstal ging in het jaar 2000 tegen de vlakte. Op die plaats verrees de concertzaal. Deze werd ontworpen volgens Huetinks eisen. Hij wilde er elementen in aanbrengen die aan een boerderij doen denken.
 
 
 Normaal heb je midden in de achtermuur van een stal een deeldeur. Maar op die plek moest het orgel komen. Nu zitten er twee deeldeuren aan weerskanten van het orgel en daarboven zitten stalramen. De vorm van die ramen komt weer terug in het orgel, onder de pijpen. Het orgel op het podium is de voornaamste blikvanger die de hele achterwand domineert. Loop je op het instrument af, en je kijkt om, dan zie je achter je nog een gedeelte van het orgel hangen, het echowerk. Deze hangt aan de andere kant van de hoge witte ruimte met koperen kroonluchters.
 
 
De zaal telt ongeveer 170 zitplaatsen verdeeld over twee verdiepingen. Verder is de zaal ingericht met een camera en een beamer, waardoor naast de professionele muziek ook live -beelden van het orgel en de organist op een groot scherm te zien zijn.
 
 
Natuurlijk moest de nieuwe zaal ook een naam hebben. Hierover hoefden Ad en Truida Huetink niet lang na te denken. Als eerbetoon aan zijn vriend en leraar Willem Hendrik Zwart werd de zaal "Willem Hendrik Zwart Hal" genoemd. De familie Zwart vond het fantastisch dat hij de zaal naar hem noemde. Een Feike Asmazaal was er al, een Willem Hendrik Zwart Hal nog niet.
 
 
De Willem Hendrik Zwart Hal werd op 28 december 2000 geopend. Dat gebeurde met een concert door (zoon) Everhard Zwart uit Capelle aan de IJssel. Vervolgens werd er op 30 december 2000 een open dag gehouden. Everhard Zwart en Wim Magré vulden een dagprogramma met verzoeknummers. Waarbij het een komen en gaan was van wel achthonderd belangstellenden.